Aftensmad på under en halv time : Hokkaidosuppe

Økologiske grøntsager til Hokkaidosuppe
Økologiske grøntsager til Hokkaidosuppe
Smukke økologiske grøntsager til Hokkaido suppe
Hokkaidosuppe
Aftensmad på under en halv time.
Hokkaidosuppe

Efterår er for mig nærmest synonymt med suppe.
Det kolde ruskende vejr udenfor indbyder til en varm skål suppe og selv mine børn syntes at det er et hit med suppe på en kold efterårsdag.
Lige nu findes der så mange lækre  og smukke efterårsgrøntsager, en af dem er det orange græskar.
..og her tænker jeg ikke på det græskar, som vi inden længe ser udhulet og med et lys i overalt, ved faktisk ikke om man kan lave suppe af dem ????
Jeg tænker på det lidt mindre græskar, nemlig hokkaido.
Det gode ved suppe, ud over du får en masse grøntsager, er at det er nemt og hurtigt at lave.
Ofte laver jeg en stor portion, når jeg nu er igang, så har jeg lidt til fryseren (Nu lyder jeg som min søde mor )

Man kan finde rigtig mange opskrifter på hokkaidosuppe på nettet, jeg har igennem tiden bikset min egen opskrift sammmen, selvfølgelig inspireret af de mange opskrifter på nettet, men nogen af dem har lidt for meget ingefær, eller chili, eller fløde eller..

Her kommer min version, som både mine børn og mand gladeligt spiser, og den er som sagt rigtig god at lave når man har lidt travlt eller kommer lidt for sent i gang.

Ingredienser

  • 1 økologisk hokkaido græskar
  • 1 løg
  • 3-4 fed hvidløg
  • 3 store gulerødder
  • 4 mellemstore kartofler
  • lidt frisk revet ingefær
  • 1 spsk olivenolie
  • 1/2 citronsaft
  • ½ tsk spidskommen
  • Citron peber
  • Vand
  • 1 – 2 boullion terninger (Vi bruger Irmas økologiske grøntsagsboullion)
  • Salt og peber

Pynt

  • Græskarkerner
  • Citron peber
  • Chili
  • Peber
  • Vand
  • Pesto (vi er vilde med pestoen fra Løgismose)

Fremgangsmåde

Skyl og skrub hokkaidoen ren under vandhanen.
Skær græskaret midt over og skrab kernerne ud med en ske. Skrællen må gerne blive på!
Skær derefter hokkaidoen i store grove stykker. Skræl kartofler, løg, gulerødder og hvidløg og hak det i mindre stykker. Gulerøderne må også gerne beholde skrællen på!

Varm lidt olivenolie op i en stor gryde og  start med at stege hokkaido stykkerne ved lav varme.
Tilsæt løg,  hvidløg, kartofler og gulerødder, og lad det stege med et par minutter.
Tilsæt vand så det lige akkurat dækker over grøntsagerne.
Læg låg på og kog i ca. 20 minutter.

Blend suppen med stavblender eller hæld det over i en blender.
Spæd evt. til med vand, hvis du syntes at suppen er for tyk.
..man kan også hælde lidt piskeføde i for at gøre suppen ekstra cremet, hvis man godt kan lide det.
Smag til med salt og peber og tilsæt lidt friskpresset citron og friskrevet ingefær.

Rist græskarkernerne i ovnen eller på panden.
Pynt suppen med lidt pesto, ristede græskarkerner, hakket persille, et drys chili og lidt citron peber.
..jeg gør altid lidt ekstra ud af at pynte suppen så den ser smuk og indbydende ud, så er den også instagram venlig 🙂 (meget vigtigt, ha, ha, ha)

I love Øko, Græskar
Vi er så heldige at bo tæt på en bondemand som sælger økologiske græskar, så de ryger ofte i cykelkurven.

Skriv et svar